• -10%

Vitakruid Kaardebol tinctuur - 100 ml

€ 39,90
€ 35,91 10% korting
Incl. BTW.
  • Extract op basis van maar liefst 50% actieve bestanddelen
  • Biologische kwaliteit zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen
  • Uitsluitend de wortel vormt basis van extract
  • Gegarandeerd hoge kwaliteit door vroeg oogstmoment
  • Goed opneembaar door tinctuurvorm
Aantal

 

Korting op veel (verschillende) merken. Meer voordelen bij registratie.

 

Gratis verzending > €50 binnen Nederland. België en Duitsland > €100

 

Deskundig advies nodig? Contact: info@vitamins24.nl of 085-7470628

Extract op basis van maar liefst 50% actieve bestanddelen
Daadkracht is het sleutelwoord van deze krachtige gezondheidsleverancier. Kaardebol bevat namelijk een verzameling aan actieve bestanddelen, waaronder iridoïden. Daarnaast is de paarskleurige stekelachtige plant rijk aan saponinen, kalizouten en bitterstoffen. Met name de bitterstoffen zorgen voor de activiteit van de kaardebol. Veel supplementenaanbieders leveren kaardebol in een spaarzame verdunning van één op vijf of zelfs één op tien. In deze veel minder geconcentreerde combinaties voorziet elke dosering in slechts tien tot maximaal 25 procent van de actieve bestanddelen. We verkrijgen onze Kaardebol Tinctuur door uitsluitend gebruik te maken van een optimaal gestandaardiseerd extractieproces, met een hoog geconcentreerd extract als gevolg. Elk flesje Kaardebol Tinctuur levert zodoende maar liefst 50 procent aan actieve bestanddelen!

Biologische kwaliteit zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen
Het gewas gebruikt voor veel kaardebol supplementen wordt bespoten met bestrijdingsmiddelen. In een tijd waarin het milieu steeds vaker centraal staat en we op zoek gaan naar natuurlijk geproduceerde producten vinden wij dat ontoelaatbaar. Daarom gebruiken we voor onze Kaardebol Tinctuur uitsluitend biologisch extract, verkregen uit de wortel van de kaardebol. Dit houdt in dat we bij de teelt van de distel geen gebruik maken van bestrijdingsmiddelen. Zo is ons kaardebolextract vrij van schadelijke stoffen en blijft bovendien het milieu onbelast. Daardoor is deze krachtige formule niet alleen goed voor ons lichaam, maar ook voor onze planeet!

Uitsluitend de wortel vormt basis van extract
De kracht van de kaardebol herbergt zich hoofdzakelijk in de kiem van de plant, de wortel. En omdat wij kwaliteit altijd voorop stellen, bestaat deze formule exclusief uit de sterk geconcentreerde wortels van de plant. Door de wortel na de oogst direct grondig te reinigen, met lucht te drogen en te vermalen tot poeder, kunnen we maximale kwaliteit behouden. Door de werkzame bestanddelen vervolgens uit het poeder te extraheren, blijft uitsluitend het sterk geconcentreerde extract over. We verkiezen het gebruik van een extract boven het gebruik van de gemalen wortel, omdat het poeder aanzienlijk minder werkzame bestanddelen bevat dan het geconcentreerde extract. Het eindproduct bevat daardoor steevast eenzelfde hoeveelheid van de actieve stoffen. En dat alles voor een hele redelijke prijs!

Gegarandeerd hoge kwaliteit door vroeg oogstmoment
Bovendien valt of staat de hoeveelheid van de actieve bestanddelen met het moment waarop men de kaardebol oogst. Alleen de wortels die we direct na het eerste groeiseizoen verkrijgen lenen zich voor therapeutische toepassingen. In deze oogst bevindt zich namelijk het hoogste gehalte aan iridoïden en bitterstoffen, waaraan de plant voornamelijk zijn werkzaamheid dankt. De wortelextracten verwerkt in deze tinctuur bevatten daarom exclusief de wortels van het eerste groeiseizoen. Hierdoor ondervindt u optimaal effect van de gezondheidsbevorderende eigenschappen van de plant. Door dit proces daarnaast 100 procent nauwkeurig te controleren voldoet onze Kaardebol Tinctuur altijd over de laatste eisen met betrekking tot kwaliteit en veiligheid.

Goed opneembaar door tinctuurvorm
Sommige kruiden worden beter beschikbaar voor het lichaam wanneer ze in tinctuurvorm verwerkt zijn. Daarom hebben we ervoor gekozen om onze Kaardebol Tinctuur in laatstgenoemde vorm te leveren. Dit heeft een aantal voordelen ten opzichte van suppletie in capsule- of tabletvorm. De sterke vloeistof zorgt allereerst voor een snelle en verbeterde absorptie van de werkzame stoffen via het mondslijmvlies. Daarnaast zijn sommige plantensoorten lastig te verteren, maar door de bestanddelen in alcohol te weken wordt de algehele formule beter beschikbaar voor het lichaam. Tijdens dit proces ontstaan er kleine deeltjes die de bloedbaan uitermate snel opneemt. Dit resulteert in een razendsnelle en uiterst efficiëntie opname!


Dosering
Begin altijd de 1e week met een lage dosering van 2 x daags 5 druppels dat daarna opgevoerd kan worden.
3x daags 5 druppels, een half uur voor de maaltijd met een glas water innemen. Maximum 60 druppels per dag of volgens advies van een deskundige. Houd u aan de aanbevolen schema en hoeveelheid.

Kuren

Lichte kuur van 6 weken:
1e week 2 x daags 5 druppels. Daarna 3 x daags 5 druppels.

Middel kuur van 6 weken:
1e week 2 x daags 5 druppels. Daarna 3 x daags 20 druppels.

Intensieve kuur 8 weken:
1e week 3 x daags 5 druppels, 2e en 3e week geleidelijk opvoeren naar 3 x daags 30 druppels. 4e t/m 8e week nog verder opvoeren naar 3 x daags 40 druppels (maximaal 3 x 120 druppels)

Ingrediënten
water, alcholol, kaardebolwortel (dipsacus silvestris radix).

Bevat geen: GMO, gluten, gist, lactose, suiker, kunstmatige kleurstoffen, smaakstoffen of conserveringsmiddelen.

Samenstelling per dosering (1 druppel)RI*
Kaardebol (extractie volgens HAB) **
Maximaal geconcentreerde alcoholische extractie (verhouding 1:1)
* Referentie-Inname ** Geen RI vastgesteld

Veiligheid

Het gebruik van Kaardebol is veilig, mits gehouden wordt aan de aanbevolen dagdosering. Gebruik voor zwangeren wordt vooralsnog ontraden vanwege het ontbreken van onvoldoende onderzoek bij zwangeren.

Buiten bereik en zicht van jonge kinderen houden. Droog en op kamertemperatuur bewaren (15-25 °C).

Een gezonde levensstijl is belangrijk, evenals een gevarieerde evenwichtige voeding, waarvoor voedingssupplementen geen vervanging zijn.
8717438690742
chat Reacties (0)
Geen klantenbeoordelingen op het moment.